стрічка

На річках можна рибалити: завершилась нерестова заборона

22 Травня 2021, 13:28
5875 Джерело: https://www.google.com/

З 21 травня на річках області закінчилась нерестова заборона.

Закінчення весняно-літньої заборони на вказаних водоймах не означає вседозволеність, – нагадують на сайті Рівненського рибоохоронного патруля.

Рибу дозволено ловити з берега або човна, вудками всіх видів із загальною кількістю гачків не більше п’яти на рибалку та спінінгом. Крім цього, добова норма вилову риби на одну людину не повинна перевищувати трьох кілограмів, а раків – 30 штук.

На озерах та водосховищах нерестова заборона триватиме до 10 червня, у придаткових водах річок до 30 червня.

Також не варто забувати, що в Україні щорічно проходить природоохоронна компанія, що має назву «період тиші». Згідно з Законом України «Про тваринний світ», з 1 квітня по 15 червня забороняється проведення робіт та заходів, які є джерелом підвищеного шуму та неспокою (стрільба, проведення вибухових робіт, феєрверків, санітарних рубок лісу, використання моторних маломірних суден, проведення ралі та інших змагань на транспортних засобах) в місцях масового розмноження та вирощування потомства дикими тваринами.

Порушення правил рибальства в цей час карається як накладенням штрафів, так і притягненням до кримінальної відповідальності. Сума штрафів за порушення правил рибальства становить від 34 до 680 гривень.

За незаконне рибальство, що завдало істотну шкоду, передбачена кримінальна відповідальність  штраф від 1 700 до 3 400 гривень або обмеженням волі на строк до трьох років, з конфіскацією знарядь і засобів промислу та всього добутого.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39