стрічка

Володимирецька громада впроваджуватиме енергоефективні заходи

14 Травня 2021, 14:18
1952

Десять міських рад та територіальних громад Рівненської області – Березне, Володимирець, Гоща, Дубно, Дубровиця, Здолбунів, Острог, Клевань, Корець, Радивилів підтримали початок реалізації проєктів з комплексної енергомодернізації житла та розпочали співпрацю з Фондом енергоефективності у межах програми «Енергодім».

Ці наміри закріплені у відповідних меморандумах, що були підписані в онлайн-форматі 12 травня між керівництвом Фонду енергоефективності та представниками громад, – інформують на сайті Вараської РДА.

Станом на початок 2021 року у Рівненській області зареєстрували 1 215 багатоквартирних будинків, з них 633 – ОСББ. Зокрема, у Березнівській громаді – 27 ОСББ, Володимирецькій – 3, Гощанській – 26, Дубенській – 62, Дубровицькій – 7, Здолбунівській – 63, Клеванській – 16, Корецькій – 4, Радивилівській – 45.

З Рівненщини до Фонду станом на 7 травня надійшло 26 заявок ОСББ на участь у програмі «Енергодім».

Під час заходу директорка Фонду енергоефективності Юлія Головатюк-Унгуряну розповіла ОСББ Рівненщини про переваги програми «Енергодім» для українських міст та селищ, а також презентувала перші завершені енергоефективні проєкти за програмою.

«Ми знаємо Рівненську область як одну із лідерів у сфері енергоефективності, тому ми дуже розраховуємо, що під час співпраці з Фондом на шляху енергомодернізації будинків ця область також вирветься в лідери», – зазначила Юлія Головатюк-Унгуряну.

Очільниця Фонду також підкреслила, що очікує від громад затвердження власних енергоефективних програм, які будуть щорічно фінансуватися в доповнення до програми «Енергодім». Зі свого боку, Фонд готовий надавати допомогу у розробці таких програм або адаптації наявних під програму «Енергодім».

Своєю чергою, представники громад висловили сподівання на поглиблення співпраці з Фондом та збільшення кількості ОСББ у житловому секторі та кількості енергоощадних будинків у регіоні.

За умовами комплексної програми енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 рр. влада компенсуватиме 10% відсотків за кредитами, залученими ОСББ на впровадження енергоощадних заходів у житловому секторі, які є також учасниками програми «Енергодім».

В обласному бюджеті для відшкодування цих заходів учасникам програми фактично виділено 2,5 мільйона гривень.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39