стрічка

У Володимирці протестували освітяни

12 Травня 2021, 17:24
3827

Акцію протесту 12 травня у селищі влаштували освітяни. Вийти на протест їх змусило зменшення заробітної плати, що зумовила реформа децентралізації.

Про це Район.Вараш інформує з місця події.

Нагадаємо, нещодавно селищна рада зверталась до Кабміну з проханням вплинути на ситуацію шляхом подання у Верховну Раду проєкту змін до держбюджету, оскільки субвенції держави на доплату за престижність не вистачає.

«Проблема з виплатою «престижності» – це не проблема Володимирецької ОТГ, це проблема усієї держави» – наголошував тоді в. о. начальника управління соціально-культурної сфери Вадим Друзь.

У першому кварталі Володимирецька селищна рада, попри недостатній розмір субвенції, все ще виплачувала надбавку за престижність по ставці 20%. З квітня можливості забезпечити заявлене зростання була вже не в змозі.

Відтак 12 травня о 16-й годині до приміщення селищної ради на акцію протесту вийшло близько сотні вчителів.

Володимирецький селищний голова Василь Ковенько пояснив, що освітньої субвенції на виплати престижності не вистачає.

Вчитель Володимирецької школи №1 Микола Зінь натомість зауважував, що у всіх нормативних документах Володимирецька громада перебуває у зеленому форматі, тобто кошти вона отримала в повному обсязі, та запевняв, що в інших громадах колишнього Володимирецького району надбавку ніхто не забрав.

Василь Ковенько резюмував, що депутати вже прийняли звернення до Кабміну, у якому окреслили всю проблему.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024