стрічка

Сутичку релігійних громад у Заболотті розслідує поліція

10 Травня 2021, 15:13
2077

Конфлікт біля храму Заболоття трапився вранці 10 травня.

Попередньо відомо, що в храмі літургію планувала проводити громада ПЦУ. Про це дізналися віряни УПЦ (МП), які не визнають приєднання громади до ПЦУ,  та прийшли з’ясовувати стосунки. Відтак, між прихожанами виникла сутичка. Про це повідомляє пресслужба управління Нацполіції в Рівненській області.

У цей час віряни ПЦУ зачинилися в храмі, побоюючись за церковне майно. Сварка й імовірна бійка виникли на дворі.

Детальніше читайте тут: Затяжний конфлікт: що кажуть учасники релігійного протистояння у Заболотті

У пресслужбі поліції області повідомляють, що заяви про тілесні ушкодження від учасників сутички не надходили. Полісменам відомо, що невідома особа розпилила вогнегасник, а одну жінку, якій медики «швидкої»  надали допомогу на місці та не госпіталізовували, вдарили по голові.

Утім, за повідомленням центру екстреної допомоги, постраждало близько 20 осіб. Попередньо повідомляють, що вони надихалися сльозогінного газу.

Слідчо-оперативна група задокументувала подію та за вказаним фактом внесла відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 2 статті 296 (хуліганство) та за статтею 356 (самоправство) КК України.

Наразі конфлікт вичерпаний. Слідчі культову споруду опечатали. Приміщення церкви взяли під цілодобову охорону поліції до розв'язання питання в судовому порядку, щодо права власності на майно та земельну ділянку

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024