стрічка

У Хиночах громада створює парк

30 Квітня 2021, 09:36
887

Лавки обабіч алей, дитячі майданчики, молоді дерева, облагороджені галявини та паркан, щоби по газону не їздили автівки. Таким бачить свій парк громада у Хиночах, яка самотужки взялась за його створення.

Про це інформують на сайті Володимирецької селищної ради.

Під час загальногромадівської толоки, що відбулась на початку квітня, активісти прибрали немалу територію поміж школою, дитсадком та футбольним полем. Колись там був млин, зараз – старі дерева та шматки вцілілих асфальтованих доріжок. Активісти вирішили закласти тут парк. Уже прибрали територію, вирізали старі кущі, обрізали дерева. По периметру розпочали висаджувати ялини.

Допомагають громаді лісники, обіцяють підтримку місцеві підприємці та меценати – хтось коштами, хтось матеріалами, хтось роботою власних рук.

Ініціатори ідеї бояться, що збудувати та зберегти парк буде важко доки він не отримає належного статусу. Тому вони підготували колективне звернення до селищної ради з проханням визначити цю територію як паркову зону. До звернення додали викопіювання – карту села з позначками пропонованих кордонів парку.

Це звернення 29 квітня розглядалось під час засідання виконавчого комітету Володимирецької селищної ради. Виконком доручив підготувати відповідний проєкт рішення, схвалення якого дозволить погодити облаштування парку у селі Хиночі.

 

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024