стрічка

Підприємства-боржники Вараша планують упродовж двох місяців виплатити зарплати своїм працівникам

29 Квітня 2021, 11:28
фото ілюстративне 1051 Джерело: https://www.google.com/
фото ілюстративне

Негайно знайти оптимальні шляхи вирішення проблеми заборгованості заробітної плати на підприємствах області та якнайшвидше їх усунути вимагав заступник голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко під час засідання обласної комісії з питань погашення заборгованості з заробітної плати та інших соціальних виплат, додержання мінімальних гарантій в оплаті праці та легалізації заробітної плати.

Про це інформують на сайті Рівненської ОДА.

В режимі онлайн до роботи комісії долучилися керівники РДА та виконкомів рад міст обласного значення.

«Погашення заборгованості з виплати заробітної плати наразі є пріоритетним питанням. На сьогодні в області 16 підприємств боргують своїм працівникам заробітну плату. Ви маєте зробити все можливе, аби уникнути негативних наслідків і якнайшвидше виплатити кошти своїм співробітникам», – наголосив Ігор Тимошенко.

Під час засідання керівники найбільших підприємств-боржників прозвітували про причини утворення боргів та озвучили шляхи їх погашення.

Так, на підприємствах міст Дубна та Вараша, а також Сарненського району розробили та затвердили графіки погашення заборгованості.

Працівникам таких підприємств планують виплатити борги по зарплаті упродовж двох наступних місяців.

Ігор Тимошенко доручив активізувати роботу місцевих комісій із заборгованості по зарплаті.

Комісії мають провести моніторинг стану виплати зарплати, щоб запобігати виникненню заборгованості. Також скласти графіки по погашенню заборгованості на підприємствах-боржниках, затвердити їх та надіслати обласній комісії.

Також керівникам районів і громад потрібно спільно з директорами підприємств вживати вичерпних заходів, щоб не допускати виникнення заборгованості.

Ігор Тимошенко акцентував увагу присутніх на кримінальній відповідальності за порушення трудового законодавства в частині невиплати заробітної плати.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024