стрічка

У Вараші створили новий комунальний заклад

15 Квітня 2021, 12:07
фото ілюстративне 2131 Джерело: https://www.google.com/
фото ілюстративне

«Вараський молодіжний центр» відтепер функціонує у місті енергетиків.

Депутати Вараської міської ради підтримали створення нового комунального закладу. Відповідне рішення прийняли 14 квітня під час другого пленарного засідання 7 сесії міської ради. Про це йдеться на сайті мерії.

Створення закладу має на меті сприяти розвитку молодих людей, громадянській освіті, популяризації здорового способу життя, волонтерства, молодіжному підприємництву, підвищенню рівня мобільності молоді тощо.

Такі молодіжні хаби, платформи та коворкінги успішно працюють у більшості обласних центрів України, а також активно розвиваються в маленьких містах і селах України.

«Для нас принциповим є те, щоб молода людина, попри те, де вона живе – у столиці, місті чи в селі – мала достатню кількість можливостей для розвитку та отримання знань і ставала конкурентоздатною в країні», – наголосив міський голова Олександр Мензул.

«У Вараші навчається та працює багато талановитих молодих людей, але чомусь більшість інертна – мало тих, хто організовує щось корисне для себе і для громади. Є потужні молодіжні організації, які працюють, а є організації, які б може хотіли щось зробити, роблять певні спроби, але не мають приміщення, де можна було б зібратися в будь-який час. Наше завдання – створити належні умови для розвитку якісно нової  молодіжної політики», коментує заступник міського голови Дмитро Стецюк.

Депутати затвердили також Положення про комунальний заклад «Вараський молодіжний центр», Положення про конкурс на посаду директора та Положення про експертну раду.

Читайте також: Філії ліквідували: школярі зі Щокова та Діброви навчатимуться у Сопачеві

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024