стрічка

Філії ліквідували: школярі зі Щокова та Діброви навчатимуться у Сопачеві

14 Квітня 2021, 14:29
1027

Організувати довезення школярів із сіл Діброва та Щоків до Сопачівського ліцею обіцяє начальниця управління освіти Олена Корень.

Рішення про ліквідацію філій згаданого ліцею 14 квітня депутати ухвалили під час другого засідання 7 сесії депутати Вараської міської ради. Про це йдеться на сайті мерії.

«За економічними розрахунками утримання закладів буде дорожчим, ніж довезення дітей до ліцею. Приміщення філій не будуть втрачені, ми їх перепрофілюємо, задіємо для виховання та занять дітей», – наголосила Олена Корень.

Попередньо питання обговорювалося під час зустрічі з батьками за участі керівника освіти, заступників міського голови та старости.

«Умовою отримання шкільних автобусів є те, що засновник повинен оптимізувати, ліквідувати, реорганізувати, понизити ступінь навчального закладу, тільки тоді буде співфінансування для автобусу в розрізі 70% з обласного бюджету та 30%  бюджету громади. Відповідно при реорганізації цих філій ми отримаємо шкільний автобус», – зауважила Олена Корень.

Проєкт рішення вивчали також на засіданні постійної депутатської комісії з гуманітарних питань, дитячої, молодіжної політики та спорту. Депутати вирішили підтримати рішення за умови, що в червні управління освіти надасть інформацію щодо закупівлі шкільного автобуса та працевлаштування восьми  педагогічних працівників. 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024