стрічка

Вараш: бібліотекарів вчили користуватись вогнегасниками

07 Квітня 2021, 11:38
навчання для бібліотекарів 1023 Джерело: https://rv.dsns.gov.ua/
навчання для бібліотекарів

Рятувальники навчали працівників бібліотек, як діяти у разі виникнення пожежі.

Співробітники Вараського міського сектору Головного управління ДСНС України у Рівненській області 6 квітня провели заняття на протипожежну тематику з працівниками бібліотек, що розташовані у сільських населених пунктах. Про це йдеться на сайті надзвичайників.

Рятувальники розповіли про стан з пожежами в місті та області зокрема, основні причини їх виникнення, а також нагадали головні правила безпеки життєдіяльності в побуті. Ознайомили працівників із правилами використання вогнегасників, які допоможуть ліквідувати пожежу на початковій стадії горіння.

«Заняття з питань пожежної безпеки для працівників бібліотек, читальних залів, які впродовж більшості свого робочого часу працюють з відвідувачами різних вікових категорій, а заклади мають велике пожежне навантаження (книги, стелажі, комп’ютерну техніку тощо) є вкрай необхідними. Адже, як показує досвід, саме індивідуальна практика, під пильним наглядом рятувальників найбільше закарбовується у свідомості, аніж звичайна «суха» теорія чи інструктаж. Донесена інформація у простій, розмовній і зрозумілій для всіх формі дає можливість взяти основне з того, щоб унеможливити виникнення пожежі, а у разі необхідності – вжити усіх заходів реагування», – зазначила директорка Тетяна Коваль.

По закінченню бійці ДСНС наголосили на тому, що адекватна реакція, елементарні знання правил пожежної безпеки та своєчасне оповіщення відповідних служб можуть зберегти життя та здоров’я людей, матеріальних цінностей, а також зменшити збитки у разі виникнення будь-якої надзвичайної ситуації.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024