стрічка

Вараська громада: на строкову військову службу планують призвати 32 юнаків

05 Квітня 2021, 10:24
Перша партія новобранців 2109 Джерело: varash-rada.gov.ua
Перша партія новобранців

Стартував призов громадян на строкову військову службу.

Про це нагадують на сайті Вараської міськради.

За «весняний призов 2021 року» Вараський міський територіальний центр комплектування та соціальної підтримки на строкову військову службу планує призвати 32 призовники громади.

Нагадаємо, що 1 квітня у центрі комплектування та соціальної підтримки урочисто проводжали юнаків весняного призову до лав Збройних сил України.

Термін служби в армії становить 18 місяців для призовників, які не мають вищої освіти, або 12 місяців – для призовників з освітньо-кваліфікаційним рівнем спеціаліста або магістра. Призову на військову службу підлягають юнаки з 18 до 27 років, які визнані придатними за станом здоров’я і не мають права на відстрочку.

Підставами для відстрочки від призову є:

Сімейні обставини – опікунство над непрацездатними родичами; дружина чи дитина з інвалідністю; вагітна дружина; двоє і більше дітей; дитина у віці до 3-х років; самостійне виховання дитини; сирітство; брат на строковій службі у цей час.

Стан здоров'я – якщо призовника визнали тимчасово непридатним до військової служби, тривалість відстрочки становитиме 1 рік.

Навчання – інтернатура, аспірантура, докторантура. Також мають право на відстрочку особи, молодші 21 року, які здобувають освіту за денною формою навчання.

Професійна діяльність – священнослужителі; кандидати (доктори) наук, які працюють на посадах за спеціальністю; педагогічні працівники загальноосвітніх навчальних закладів з повною вищою освітою; медичні працівники, сільські, селищні, міські голови; поліцейські, резервісти.

Не підлягають призову підозрювані у кримінальних злочинах.

Призвані військовослужбовці строкової служби, до виконання бойових дій в зоні проведення ООС на Сході України не залучаються.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром