стрічка

Із Вараського району до лав Збройних сил планують відправити 42 призовники

26 Березня 2021, 13:25
фото ілюстративне 1444 Джерело: https://www.google.com/
фото ілюстративне

У районі призову підлягають 1 847 громадян.

У Вараській районній державній адміністрації 25 березня пройшов брифінг комісії з організації проведення в районі призову громадян України на строкову військову службу до Збройних сил України.

Про це йдеться на сторінці РДА у facebook.

Брифінг відбувся за участю першого заступника голови райдержадміністрації Юрія Козярця, голови районної ради Ярослава Березюка, голів територіальних громад, представників освіти, медицини, Володимирецького та Зарічненського територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, громадських організацій, преси.

Провідний спеціаліст сектору цивільного захисту та оборони райдержадміністрації Микола Корнійчук зачитав присутнім розпорядження голови Вараської райдержадміністрації «Про організацію проведення в районі призову громадян України на строкову військову службу до Збройних сил України».

З аналізом осіннього призову 2020 року та перспективами весняного призову виступив військовий комісар Володимирецького ОРТЦК та СП Сергій Лісняков. Зокрема наголосив, що на весняний призов 2021 року заплановано відправити 42 призовники до лав ЗСУ. З 1847-ми громадян, які підлягають призову, це невелика цифра для району. Сергій Лісняков впевнений, що головна проблема полягає в оповіщенні, адже посадові особи територіальних громад, які мають виконувати покладені обов’язки, займаються цим питанням поверхово, або навіть ігнорують його. Тож закликав спільними зусиллями вирішувати поставлену задачу.

Перший заступник голови адміністрації Юрій Козярець розповів про матеріально-технічне забезпечення призовної кампанії та відмітив проведені ґрунтовні бесіди з головами територіальних громад. Він підкреслив, що план призову 2021 року громадян на військову службу до лав Збройних сил України має бути виконано обов’язково. Це принципова та категорична позиція. В тісній співпраці районної адміністрації, територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, територіальних громад, силових структур.

Також в ході конструктивного діалогу присутні обговорили низку важливих питань пов’язаних з призовом юнаків. Таких як військово-патріотичне виховання, вирішення матеріально-технічних питань тощо.

Підсумовуючи проведений брифінг, Юрій Козярець попросив голів територіальних громад подати пропозиції по матеріально-технічному забезпеченні призовної кампанії та закликав вирішувати проблеми, що виникають спільними зусиллями.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024