стрічка

Щоб смачно, калорійно і недорого: у Вараші обговорювали організацію харчування школярів

24 Березня 2021, 10:12
фото ілюстративне 1500 Джерело: https://www.google.com/
фото ілюстративне

У громаді вивчають питання поліпшення організації харчування учнів загальноосвітніх закладів.

Про бургери, йогурти, рибні страви, про вартість і умови годування, про калорійність та інші питання щодо харчування у загальноосвітніх школах Вараської громади йшлося під час наради у ліцеї №1, – повідомляють на сторінці мерії.

Участь в нараді взяли представники міської влади, батьківського комітету, школярі, директори шкіл і ліцеїв та підприємці.

Зокрема, під час наради обговорювали питання організації дворазового харчування учнів, можливості придбати додаткову порцію за власні кошти.

«Через пандемію коронавірусу нині навчальний процес є таким, що проблемно є вивільнити іще одну перерву. Наші спеціалісти уже досліджують тему стосовно надання платних послуг щодо харчування, як це є в Україні. З іншого боку маємо проблемне питання для нашої громади – у сільських територіях діти не харчуються взагалі. Відбувся тендер, але нині триває процес оскарження результатів одним із учасників торгів. Загалом треба ставити питання про монетизацію коштів на харчування. Адже за так званою чорнобильською програмою, за якою на цей момент організовано процес харчування у сільських територіях, компенсовується лише вісім із сорока необхідних гривень», – зауважила начальниця управління освіти Олена Корень.

«Ми вже вивчаємо питання щодо дворазового харчування. Працює створена міським головою Олександром Мензулом робоча група, яка вивчає усі аспекти того, як ми будемо жити в галузі освіти, яка є найбільшою для нашої громади. Звісно є питання щодо наявності коштів. У нас є різні сім'ї – ми не маємо ухвалити рішення, яке поставить їх у різні умови. Запевняю вас, що місцева влада однозначно не проти, але треба думати і рахувати, адже ми встановлюємо стандарти для усієї громади», – зауважив заступник міського голови Михайло Волинець.

Відмітимо, що рішенням виконавчого комітету №300 від 21 грудня 2020 року на одну дитину щодня встановлено таку вартість харчування: для учнів 1-4 класів – до 22,16 гривні, для учнів пільгових категорій 5-11 класів – до 25,08 гривні.

«Нині, напевно, основною проблемою є те, щоб забезпечити харчування і не вийти за норму у 25 гривень, адже ціни зростають. І також ми звертаємо увагу кожного керівника, що для поліпшення харчування треба опитувати широке коло учнів стосовно їхніх побажань і залучати акредитовані лабораторії, щоб їжа відповідала калорійності», – наголошував начальник Володимирецького районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області Олександр Петрук.

Нагадаємо, що за міською програмою «Харчування учнів закладів загальної середньої освіти Вараської міської територіальної громади на 2020-2022 роки» цьогоріч передбачено виділити 7,9 мільйона гривень, що пропорційно розподілені між освітніми закладами міста.

Читайте також: Вараська громада: у школярів  – канікули

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024