стрічка

Амбулаторії Вараської громади в жахливому стані: місто прийматиме на баланс місцеві медзаклади

06 Лютого 2021, 13:49
1868

Вараська територіальна громада прийме на баланс усі ФАПи й амбулаторії, розташовані на території районів, які ввійшли до об’єднаної громади. Утім, більшість із них у край незадовільному стані.

У п’ятницю, 5 лютого, за ініціативи депутатів відбулося спільне засідання комісії з питань соціального захисту та охорони здоров'я (соціальна) із комісією з питань земельних відносин, містобудування та екології (земельна), комісією з питань комунального майна, житлової політики, інфраструктури та благоустрою (комунальна). У засіданні також узяли участь представники міськради й директорка КНП ВМР «Вараський ЦПМД» Жанна Мирончук. Як повідомляють нас сайті міської ради, на засіданні йшлося про передачі закладів охорони здоров’я, розташованих на території Вараської громади (ФАПів та амбулаторій) на баланс Вараської міської ради.

«Станом на сьогодні цей процес затримується з боку Володимирецької сторони, яка до цього часу не надала документів на майно та землю», – пояснив ситуацію заступник міського голови Михайло Волинець.

Міський голова та заступники поділилися враженнями від робочих поїздок та розповіли депутатам, в якому жахливому стані ФАПи та амбулаторії, що розташовані в сільській місцевості Вараської громади.

«Хтось обов’язково має відповісти за цю діяльність чи бездіяльність. І ми будемо цей процес ініціювати», – зауважив міський голова Олександр Мензул.

В ході засідання домовилися, що старости проінформують мешканців своїх сіл про те, що вони можуть безперешкодно отримувати послуги у Вараській багатопрофільній лікарні, яка утримується та фінансується з бюджету громади.

Керівництво Вараської лікарні підготує  прейскурант на платні медичні послуги для затвердження на черговому засіданні виконавчого комітету.

На наступне засідання депутатської комісії з питань соціального захисту та охорони здоров'я запропоновано запросити представників Володимирецької райдержадміністрації.

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром