стрічка

Вараський Палац культури відновив свою роботу

29 Січня 2021, 16:20
3587

Після виходу з локдауну соціальні об’єкти, що перебувають на балансі Рівненської АЕС, відновили свою повноцінну роботу. Відтак у Палаці культури Рівненської АЕС імені Лесі Українки продовжується робота клубних формувань, підготовка до нових проєктів, фестивалів, творчих заходів.

Заклад функціонує з дотриманням чинних карантинних обмежень, персонал забезпечений засобами індивідуального захисту, антисептиками, – повідомляють Вісті Рівненщини.

За словами директора ПК РАЕС Валентини Пінчук, у закладі відновлено повноцінну роботу з обов`язковим дотриманням протиепідемічних та санітарно-гігієнічних заходів. Усі приміщення закладу: велика зала (сцена та глядацька зала на 630 місць), золота зала (фоє ІІ поверху), конференц-зала, дві танцювальні зали, гримерні кімнати, танцювальний клас, спортивний та тренажерний зали, кабінет психолога, кабінети гурткової роботи функціонують з врахуванням карантинних обмежень.

«Для організації культурно-дозвіллєвої діяльності та надання послуг населенню міста-супутника Рівненської АЕС в Палаці культури працює 101 працівник. Це - висококваліфіковані фахівці галузі культури, досвідчений обслуговуючий та технічний персонал. Нині в ПК функціонує 37 клубних формувань. Заняттями у клубах за інтересами, студіях, колективах, гуртках охоплено 1579 осіб (з них 720 дітей) – це працівники РАЕС, члени їх сімей, мешканці міста-супутника та навколишніх населених пунктів», - прокоментувала Валентина Пінчук.

Для відвідувачів закладу функціонує 33 гуртки: інструментального, вокального, фольклорного, хореографічного, театрального, образотворчого, туристичного та фізкультурно-оздоровчого напрямків. Кожен охочий може приєднатися до 8 творчих колективів ПК, що мають почесне звання «народний аматорський» і «зразковий аматорський». А для найменших дітей віком 4-6 років, діє студія раннього мистецького розвитку «Промінчики», яку впродовж минулого року відвідало 96 вихованців.

 

У 2020 році фахівці провли 83 заходи, які відвідало 36 тисяч осіб. Карантинні обмеження внесли суттєві зміни у творчу роботу закладу, тому 58 культурно-мистецьких заходів було проведено в онлайн режимі. У 2021 році заплановано проведення IV-го регіонального фестивалю «Аніматор шоу». В жовтні планується уже традиційне вручення перших «Медалей успіху» на святі «Віват, гуртківці!», в листопаді – VI–й багатожанровий дитячий-юнацький фестиваль – конкурс «Зірки, на сцену». Зокрема, як співорганізатори та учасники плануємо брати участь у черговому мистецькому фестивалі «Energy Art Fest», - підсумувала Валентина Пінчук.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром