стрічка

На організовану групу бурштинових старателів із Володимиреччини чекає суд

27 Січня 2021, 09:04
фото ілюстративне 1388
фото ілюстративне

Судитимуть трьох жителів колишнього Володимирецького району. Їх обвинувачують у незаконному видобуванні та зберіганні бурштину, законність походження якого не підтверджується відповідними документами, вчиненому у складі організованої злочинної групи (частина 2 частина 3 статті 27, частина 3 статті 28, частина 1 статті 240-1 Кримінального кодексу України).

Про це інформує пресслужба Рівненської обласної прокуратури.

За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури завершено досудове розслідування та скеровано до Володимирецького районного суду обвинувальний акт стосовно трьох жителів цього ж району.

В ході досудового розслідування встановлено, що 28-річний житель Володимирецького району, діючи умисно і з корисливих мотивів, у січні минулого року організував злочинну групу, до якої на постійній основі залучив двох 27-річних земляків. Епізодично до протиправної діяльності він залучав також і інших осіб, які не входили до складу злочинної групи. Чоловіки з січня по серпень 2020 року, працюючи вдень і вночі, на землях лісового фонду поблизу сіл Довговоля, Острівці та Жовкині Володимирецького району, самовільно, без отримання спецдозволу (ліцензії) на користування надрами, за допомогою придбаних восьми мотопомп кустарного виробництва, систематично здійснювали незаконне видобування каміння бурштину-сирцю. У серпні групу викрили правоохоронці, а під час санкціонованого обшуку в гаражі чоловіків знайшли бурштин-сирець.


 

Досудове розслідування проводили слідчі СУ ГУНП в Рівненській області, за оперативного супроводу працівників Управління СБУ в області. Справа перебуває на контролі керівництва Рівненської обласної прокуратури.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від 3 тисяч до 10 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром