стрічка

Фальсифікат чи «Чесний продукт»: на Рівненщині перевіряють супермаркети

26 Січня 2021, 18:13
537

На Рівненщині триває акція «Чесний продукт», яка покликана виявити фальсифікат на полицях місцевих супермаркетів.

Наразі працівники Держпродспоживслужби відібрали близько 20 зразків молочних продуктів українських виробників у восьми торгівельних закладах області. Про це інформують у пресслужбі Рівненської ОДА. 

«Ініціатива «Чесний продукт» набирає обертів. Працівники Держпродспоживслужби продовжують відбирати зразки молочних продуктів. Вже відвідали супермаркети найбільших міст області – в Рівному, Дубні, Сарнах і Вараші. Далі впродовж 5-ти днів лабораторно фахівці перевірятимуть вміст немолочних жирів, після чого зразки направлять на дослідження. Перші результати будуть вже до кінця тижня», – розповів голова Рівненської ОДА Віталій Коваль.

За словами першого заступника начальника головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області Олександра Костюка, у разі виявлення фальсифікату, партія буде зніматися із реалізації. 

«Якщо продукт виробляється на території Рівненщини, фахівці обласного управління Держпроджспоживслужби проводитимуть розслідування. Якщо виробник з іншого регіону – повідомлять їх службу. Рівноцінний зразок лишається у суб’єкта господарювання, аби у випадку незгоди із попередніми результатами, була можливість провести ще одне дослідження», – пояснив Олександр Костюк.

Голова ОДА Віталій Коваль ініціював акцію «Чесний продукт», задля забезпечення чесної конкуренції серед виробників, а також інформування жителів області про якісну і безпечну продукцію. Це допоможе виводити бізнес з тіні.

Окрім того, ініціатива є ще одним напрямком у організації здорового харчування дітей у навчальних закладах, яка триває за ініціативи дружини президента та доручення прем’єр-міністра України.

Читайте також: Навчання як частина корпоративної культури компанії «Наш край» та SPAR. БЛОГ


 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
27.03.2024