стрічка

На Рівненщині хочуть розширити мережу комунальних аптек

26 Січня 2021, 08:27
496

Щоб підвищити ефективність роботи комунального підприємства «Аптека «Ліки», передусім потрібно розширити мережу аптек.  

Про це йшлося під час робочої наради, у якій взяли участь голова обласної ради Сергій Кондрачук, голова постійної комісії з питань бюджету, фінансів та податків Ігор Ясенюк, радник голови обласної ради Юрій Лазаревич,  в. о. керівника КП «Аптека «Ліки» Галина Табачук, повідомляють на сайті Рівнеоблради. 

Як зауважила Галина Табачук, минулий рік підприємство завершило з прибутком майже у 40 тис. грн. Проте перепоною для ефективної роботи є високий рівень конкуренції у місці розташування аптеки та відсутність оптимальної мережі.

«Ми працюємо у приміщенні центральної міської лікарні, де загалом діє дев’ять аптек. Щоб втриматися «на плаву», доводиться докладати чималих зусиль. Тим паче що у лікарні зараз лікують хворих на COVID-19, і в звичному режимі працюють лише три відділення», - зазначила в. о. керівника КП «Аптека «Ліки».

Для того, щоб робота комунального підприємства була по-справжньому ефективною, потрібно розширити мережу аптек КП, переконане керівництво обласної ради.

«Наразі ми вивчаємо можливість розширення мережі КП «Аптека «Ліки». Адже чи не у кожному комунальному медзакладі обласної ради зараз працює по кільканадцять приватних аптек, натомість комунальне аптечне підприємство має лише одну аптеку, яка, до того, ж діє у міській лікарні. Розширивши мережу комунальних аптек в обласних закладах, у перспективі ми зможемо не лише отримати додаткові надходження до бюджету, а й дати змогу споживачам купувати фармацевтичну продукцію за вигіднішими цінами», - зазначив Сергій Кондрачук.

Читайте також: Куди звернутися по безоплатну меддопомогу при захворюванні нервової системи

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
27.03.2024