стрічка

Директор Нобельського парку спростував інформацію про загиблих на Острівському озері лебедів

22 Січня 2021, 15:07
фото ілюстративне 2880
фото ілюстративне

На багатьох інформаційних ресурсах станом на 21 січня вийшли публікації про те, що нібито на Острівському озері, що на Зарічненщині, у ніч із 19 на 20 січня загинули три лебеді. Звинувачували в цьому безпосередньо працівників Нобельського національного природного парку, котрі начебто не відгукнулися на прохання місцевих жителів допомогти врятувати птахів.

Район.Вараш звернувся за коментарем до директора Нобельського НПП Володимира Діковицького. Керівник природоохоронців Зарічненщини запевнив, що наведені факти не є правдивими.

«Три дні працівники парку спільно з місцевими жителями спостерігали за лебедями. На день птахи прилітали на озеро, а на ніч – відлітали на річку, де не замерзла вода. У перші дні піймати птахів було неможливо, оскільки крига була ще надто крихка, щоб по ній ходити. І на човні дістатись до птахів було неможливо. Коли ж на лід уже можна було вийти, то самі птахи не підпускали до себе людей: вони одразу злітали», – розповідає Володимир Діковицький.

Керівник парку також зауважує, що згодом двох лебедів дійсно вдалося впіймати: одного птаха приборкав місцевий житель, іншого – працівник парку, який, до слова, теж проживає у селі Острівськ. Опісля обидвох птахів до себе забрав один із рятівників. Натомість інші три птахи, на думку Володимира Діковицького, просто кудись перекочували,

«Ширилися чутки нібито лебеді замерзли просто на водоймі і їх присипало снігом, однак жодного померлого птаха ні на водоймі, ні поблизу неї під час ретельного обстеження місцевості так і не знайшли», – наголошує директор Нобельського парку.

Коментар
23/04/2024 Понеділок
22.04.2024
21.04.2024