стрічка

Тіньовий бізнес, нелегальні перевезення та неінвентаризовані землі: у Вараші обговорили проблеми наповнення бюджету

20 Січня 2021, 18:06
1859

У Вараській міській раді обговорили проблеми наповнюваності міського бюджету.

Сьогодні, 20 січня, міський голова Олександр Мензул провів координаційну раду з питань розвитку підприємництва, – інформують на сайті мерії.

Керівництво міста, працівники фінансового управління, відділу економіки, відділу з питань врегулювання земельних відносин, старости сільських громад Вараської МТГ та підприємці зустрілися з керівниками місцевого представництва державної казначейської служби, Держпродспоживслужби та центру зайнятості.

Зустріч мала на меті налагодити комунікацію та співпрацю всіх служб й структур, які здійснюють адміністрування податків і зборів. Причина – низький рівень наповнюваності бюджету в розрізі місцевих податків.

Заступник міського голови Михайло Волинець доповів про тенденцію зниження надходжень до місцевого бюджету від сплати місцевих податків та зборів за 2018-2020 роки. Разом з тим, зауважив, що відсутня інформація в розрізі платників податків, немає даних по приєднаних селах щодо реєстру земель, цільового призначення, нормативно-грошової оцінки, ставки оренди та реєстр всіх орендарів та господарств.

Під час обговорення виявили ще низку проблемних питань. Так, наприклад, не всі об’єкти нерухомості, що розміщені на території Вараської громади, внесені до загального державного реєстру. Існує велика різниця між кількістю зареєстрованих суб’єктів господарювання та кількістю укладених договорів оренди, що свідчить про тінізацію діяльності.

«Вкрай важливо провести інвентаризацію земельних ресурсів. Для цього потрібно залучити кваліфікованих спеціалістів, як це свого часу зробили на Рівненській АЕС. Ми повинні чітко знати, які ресурси має на сьогодні Вараська громада. Щоб розуміти, що ми можемо пропонувати інвестору», – зауважив міський голова Олександр Мензул.

Віра Литвин (ГО «Комітет підприємців Кузнецовська») поскаржилася на несправедливі умови, в які держава поставила малий та середній бізнес під час локдауну. 

Олександр Дерев’янчук, своєю чергою, звернув увагу на проблему неврегульованості питання легалізації таксі в місті.

Також обговорили необхідність врегулювання питання розміщення тимчасових споруд, правил торгівлі на ринку та строкового земельного сервітуту.

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024