стрічка

Рівненщина: у яких випадках бригада для забору матеріалу на COVID-19 приїде до пацієнта

19 Січня 2021, 14:27
706

У разі необхідності, в окремих випадках мобільна бригада виїжджатиме до пацієнта за місцем проживання для забору біоматеріалу для проведення тестування на COVID.

Про це під час онлайн-брифінгу повідомив начальник обласного управління охорони здоров’я Олег Вівсянник.

«Таке рішення може прийняти сімейний лікар чи працівник закладу охорони здоров’я первинного рівня. Воно ґрунтуватиметься на врахуванні епідситуації, стану здоров’я пацієнта, а також інших обмежуючих чи обтяжуючих факторів», - зазначив головний медик області.

Нагадаємо, на заміну мобільним бригадам НСЗУ вирішило створити 67 пунктів, де будуть проводити забір біоматеріалу для подальшої верифікації та здійснення діагностики COVID-19. 

«Діятимуть такі пункти відповідно до усіх тих норм, які передбачаються в умовах карантину та епідемії, аби уникнути запобігання перехресного інфікування. Вони, у переважній більшості, будуть розташовані у закладах первинної медико-санітарної допомоги. Також відповідно до пакета первинної медико-санітарної допомоги буде збільшена і тарифна ставка», - розповів Олег Вівсянник.

Читайте також:  Під час локдауну кількість пацієнтів в лікарнях Рівненщини зменшилася

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024