стрічка

Варашівцям розповіли, як уберегтись від трудового рабства

14 Січня 2021, 16:17
763

Безробітним варашівцям розповіли про ризики трудової міграції.

Відповідний семінар у міській філії Рівненського обласного центру зайнятості відбувся 13 січня, – повідомляють у пресслужбі філії.


 

Для підвищення обізнаності вразливого населення щодо безпечної міграції та працевлаштування начальниця відділу активної підтримки безробітних Наталія Назарук ознайомила безробітних зі станом трудової міграції та актуальністю проблеми, ознаками, формами та етапами торгівлі людьми в Україні.

Зустріч пройшла за участі представника Управління праці та соціального захисту населення Вараської міської ради Ольги Шевчук.

Під час семінару слухачі отримали поради про те, як треба правильно збиратися у подорож, як відрізняти сумнівні оголошення про працевлаштування, на що звернути увагу, щоб не потрапити в неприємні ситуації.

Акцент семінару був на легальності праці. Працюючи нелегально, працівник не може належним чином захистити свої права, зокрема, права на нормальні умови роботи та проживання, на відпочинок, вихідні, на виплати в разі втрати працездатності. Тому обов’язок фахівців служби зайнятості застерегти та попередити шукачів роботи про небезпеку, яка чекає на них у разі нелегального працевлаштування не тільки у своїй країні, а й за кордоном.

Запитань та дискусій під час семінару було багато: від того як треба правильно збиратися у подорож закордон та як відрізняти сумнівні оголошення про працевлаштування до правових аспектів легального працевлаштування.

Наприкінці семінару фахівці наголосили на основних засадах правової захищеності мігрантів, повідомили про діяльність консульських установ, міжнародних організацій та повідомили номера телефонів гарячих ліній, на які можна телефонувати у разі потреби.

Також ознайомили безробітних з актуальними вакансіями на ринку праці, переліком соціальних послуг та електронними сервісами служби зайнятості.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024