стрічка

У Вараській міській громаді подорожчає вивіз сміття

01 Січня 2021, 16:22
2657

Кузнецовське міське комунальне підприємство інформує споживачів Вараської міської об’єднаної територіальної громади про намір зміни тарифу на послугу з поводження з побутовими відходами (вивезення твердих побутових відходів м.Вараш, с.Заболоття).

Враховуючи зростання економічних чинників складової тарифу  з вивезення твердих побутових відходів, таких як: зростання вартості мастильних матеріалів, зростання вартості матеріалів та запасних частин для ремонту автотранспорту пущеного в дію, надаючи послуги з вивезення сміття, витрат з оплати праці  виникає  необхідність у перегляді  чинного тарифу. Про це йдеться на сайті Вараської міської ради

Розрахунок планового тарифу на послуги з поводження з побутовими відходами виконують відповідно до Закону України «Про житлово-комунальні послуги», постанови Кабінету Міністрів України від 26.07.2006 р №1010 «Про затвердження Порядку формування тарифів на послуги з поводження з побутовими відходами» (зі змінами), керуючись наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 12.09.2018р. №239 «Про затвердження Порядку розгляду органами місцевого самоврядування розрахунків тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, а також розрахунків тарифів на комунальні послуги, поданих для їх встановлення» та згідно норм розроблених державним підприємством «Науково-дослідним та конструкторсько-технологічним інститутом міського господарства».

Плановий тариф на послугу  з поводження з побутовими відходами з вивезення ТПВ Вараш становить 143,23 грн/м3 (з ПДВ).

Плановий тариф на послугу з поводження з побутовими відходами з вивезення ТПВ села Заболоття становить 251,75 грн/м3 (з ПДВ).

Крім того, відповідно до Закону України «Про житлово-комунальні послуги», постанови Кабінету Міністрів України від 21.08.2019р №808 «Про встановлення граничного розміру плати за абонентське обслуговування у розрахунку на одного мешканця для комунальних послуг, що надаються споживачам  багатоквартирних будинків за індивідуальними договорами» у розрахунку оплати за надані комунальні послуги буде додана плата за абонентське обслуговування це  платіж, який споживач сплачує виконавцю для відшкодування витрат виконавця пов’язаних з укладенням договору про надання комунальних послуг здійснення розподілу обсягу спожитих послуг між споживачами та стягненням плати за спожиті комунальні послуги. Дані витрати виключені зі структури тарифів.

Зауваження та пропозиції від фізичних та юридичних осіб приймаються в термін до 06.01.2021року в письмовій формі або на електронну адресу підприємства [email protected]t.

Коментар
18/04/2024 Середа
17.04.2024
16.04.2024