стрічка

У Вараші посилено контролюють законність продажу новорічних дерев

30 Грудня 2020, 10:00
Продаж ялинок у Вараші 833
Продаж ялинок у Вараші

У Вараші проходить відпрацювання для протидії незаконній порубці та реалізації хвойних дерев.

Про це інформує пресслужба Вараського відділу поліції.

Задля запобігання незаконним вирубкам лісових культур у передсвяткові дні вараські поліцейські посилюють заходи контролю за місцями реалізації та збуту хвойних насаджень.

У складі мобільних груп правоохоронці перевіряють підприємців, які здійснюють продаж хвойних дерев, автомобілі, що їх перевозять, і в разі порушення законодавства притягуватимуть винних до відповідальності.

Нагадуємо, що хвойні дерева, призначені для вирубки, вирощуються на спеціальних «плантаціях новорічних ялинок» у лісгоспах. На кожне дерево чіпляється спеціальне маркування – бирка зі штрих-кодом, на якій міститься інформація про нього: вид, параметри, де вирощувалось. Перевірити, чи легально зрубана ялинка, можна на сайті Державного агентства лісових ресурсів.

За порушення правил торгівлі на ринках, передбаченого статтею 159 КУпАП, накладається штраф на громадян від 17 до 51 гривні, на посадових осіб - від 51 до 119 гривень.

Торгівля з рук у невстановлених місцях (стаття 160 КУпАП) тягне за собою накладення штрафу від 17 до 119 гривень з конфіскацією предметів торгівлі або без такої.

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024