стрічка

Перший енергоблок Рівненської АЕС готовий до роботи в понадпроєктний термін

22 Листопада 2020, 13:35
1484

Енергоблок №1 Рівненської атомної електростанції (РАЕС) готовий до експлуатації в понадпроєктний термін. Такий висновок зробила спеціальна інспекція.

У п’ятницю, 20 листопада інспекція Держатомрегулювання України підсумувала перевірку готовності діяльності енергоблока №1 Рівненської АЕС у понадпроєктний термін за результатами періодичної переоцінки безпеки. Про це повідомляють на сайті РАЕС.

Упродовж тижня фахівці Держатомрегулювання України, а також експерти ДНТЦ ЯРБ, під керівництвом державного інспектора, заступника директора Департаменту з питань безпеки ядерних установок - начальника відділу ліцензування діючих ядерних установок Держатомрегулювання України Валерія Бугая під час обходів та зустрічей з фахівцями РАЕС перевіряли відповідність поданої документації та стан реалізації заходів, визначених за результатами періодичної переоцінки безпеки енергоблоку №1 РАЕС.

За словами керівника інспекції Валерія Бугая, за короткий час, який працювала комісії вдалося виконати поставлені завдання та в повному обсязі перевірити ті напрямки, які були визначені планом інспекційної перевірки.

«В ході інспекції оцінено реальний стан обладнання на енергоблоці №1 РАЕС. Інформація, яка міститься в документах, що були подані до Держатомрегулювання достовірна. Головному інженеру - першому заступнику генерального директора електростанції передано відповідний акт, в якому відображено результати перевірки, позитивні практики, а також надано певні рекомендації. Фахівці РАЕС до 10 грудня мають розробити відповідні заходи щодо їх усунення або компенсації. Хотілося б зазначити, що у ході перевірки персонал підприємства відкрито та оперативно надавав інформацію. Членами комісії не виявлено фактів і обставин, які б перешкоджали подальшій безпечній експлуатації енергоблоку №1 РАЕС у понадпроєктий термін», – підсумував Валерій Бугай.

На 10 грудня запланована колегія Держатомрегулювання щодо розгляду результатів експертизи звіту з періодичної переоцінки безпеки (ППБ) енергоблоку №1 РАЕС. Наступний крок – ліцензійна комісія, яка розгляне проєкт змін до ліцензії щодо встановлення нових термінів проведення ППБ та за необхідності внесе додаткові умови та обмеження до довготермінової експлуатації енергоблоку.
 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39