стрічка

У Володимирці запрацювала оновлена амбулаторія

17 Листопада 2020, 17:37
2441

Днями у Володимирці запрацювало оновлене приміщення амбулаторії.

Будівництво тривало більш як два роки. Наразі медзаклад має змогу надавати усі медичні послуги первинного рівня. Про це повідомляють на сайті Володимирецької РДА.

Під час реконструкції капітально відремонтували будівлю, утеплили її, перепланували внутрішній простір відповідно до сучасних світових практик. За кошти місцевого бюджету та власні кошти КНП «Володимирецький РЦ ПМСД» амбулаторія стовідсотково укомплектована меблями та потрібним для первинної медицини обладнанням відповідно до державного стандарту.




 

У створеній тут лабораторії, окрім звичайних аналізів, можна зробити експрес-тести на гепатит, діабет, серцево-судинні захворювання та електрокардіограму.

Працює у закладі 7 лікарів та понад два десятків людей допоміжного персоналу. Медичні послуги тут отримують мешканці Володимирця та ті пацієнти із навколишніх сіл, хто підписали декларації із місцевими лікарями. Потужний заклад, він здатний обслуговувати понад 10 тисяч громадян, а за одну зміну – до 150 пацієнтів.

Збудували амбулаторію в рамках реалізації спільного з Міжнародним банком реконструкції та розвитку проєкту «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей». Загальна вартість робіт склала понад 12,2 мільйона гривень. Реконструкцію здійснювала приватна  виробничо-комерційна фірма «Фіалка».


 

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024