стрічка

Варашівець, який на смерть збив велосипедистку, проведе за ґратами чотири роки

10 Листопада 2020, 17:34
1091

Варашівця, який на підпитку збив на смерть велисипедистку, засудили на чотири роки позбавлення волі.

2 листопада 2019 року приблизно о 18 год у Вараші водій автомобіля «Audi А6»  38-річний місцевий житель, рухаючись вулицею Рівненською, допустив наїзд на 65-річну містянку, яка їхала велосипедом. Про це повідомляє пресслужба поліції Рівненщини.

Керманич спочатку зупинився та, виявивши жінку без свідомості, поїхав далі. Через деякий час 38-річний водій повернувся на місце ДТП. Пізніше чоловік пояснив, що хотів відвезти малолітню дитину додому, яка на момент ДТП перебувала у салоні авто.

Під час освідування водія прилад «Драгер» показав стан сп’яніння  ,68 проміле. Це підтвердила і судово-медична експертиза. Чоловік запевняв, що у гаражі випив кілька ковтків горілки через сильний стрес.

Крім того, як встановили слідчі під час досудового розслідування, водій їхав у населеному пункті зі швидкістю орієнтовно 80-100 км/год при дозволених 50. Також він мав технічну можливість уникнути наїзду.

 38-річного варашівця слідчі одразу затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Йому повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого частиною 2 статті 286 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого). Суд задовольнив клопотання слідчого та обрав зловмиснику запобіжний захід у виді тримання під вартою.

Слідчий зібрав достатньо доказів у справі, а матеріали кримінального проводження з обвинувальним актом скерували до суду. Підсудного визнали винним у скоєнні злочину: чотири роки позбавлення волі.

Вирок іще не набрав законної сили, тож підсудний має право на його оскарження.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024