стрічка

Медзаклади Рівненщини працюватимуть на новому обладнанні від Світового банку

22 Жовтня 2020, 18:02
730

 Медичні заклади продовжують оснащувати cучасними апаратами, обладнанням та меблями за кошти проекту Світового банку «Підвищення ефективності лікування та профілактики хвороб системи кровообігу в Рівненській області».

Про це інформує Рівненська обласна державна адміністрація. Так, для Рівненської обласної клінічної лікарні закупили найсучасніший апарат штучного кровообігу. Обладнання для кардіохворих коштує майже 9,5 мільйонів гривень. Завдяки йому можна надавати хірургічну допомогу при захворюваннях серця, зокрема, в разі інфаркту міокарда, розриву післяінфарктної аневризми серця тощо.

До цього часу на Рівненщину з таким інструментом приїжджали лікарі з Києва. Вони робили операції для наших кардіопацієнтів. Загалом проводили одне-два хірургічних втручань в рік. Тому наші мешканці їздили на операції до інших регіонів. Новий апарат дасть можливість робити більше ста хірургічних втручань в рік. В умовах штучного кровообігу будуть робити операції на непрацюючому серці. Разом з тим, ця послуга буде оплачуватися Національною службою здоров’я України, тому вона стане дешевшою для наших жителів або ж безкоштовною, як на Волині», - зазначив керівник управління охорони здоров’я Рівненської ОДА Олег Вівсянник.

Наразі місцеві кардіохірурги, кардіореаніматологи та транфузіологи проходять навчання у столиці. Окрім того, нове обладнання від Світового банку розпочали отримувати й заклади «первинки». Так, до 201 амбулаторії поступили портативні 12 канальні електрокардіографи Е65 з цифровим сенсорним екраном. Це багатофункціональні діагностичні апарати. Виконують широкий спектр завдань: вимірюють важливі показники життєдіяльності пацієнта, записують, аналізують і зберігають в пам’яті 800 останніх досліджень, мають порти для передачі даних на ПК і принтер.

Ми розуміємо, що 2020 рік – завершальний в реалізації проекту Світового банку на Рівненщині. Тому тримаємо на контролі питання добудови амбулаторій та постачання медичного обладнання та меблів. Адже в медичних закладах необхідно створити належні умови для пацієнтів і для роботи медиків. Для нас дуже важливо, щоб медичні послуги допомоги були не лише доступними, але і якісними», - наголосив перший заступник голови ОДА Сергій Подолін.


Читайте також:  На Рівненщині 165 хворих на коронавірус перебувають у важкому стані

 

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024