стрічка

Потужний Дата-центр створять на Рівненській АЕС

20 Жовтня 2020, 13:00
1641

На Рівненщині починає працювати ще один іноземний інвестор – Bitfury Group.

Про це інформує Rivne IT Cluster. Компанія Bitfury Group прийняла рішення про реалізацію проекту – поряд із Рівненською АЕС побудують перший потужний дата-центр в Західній Україні. Таким чином продовжується розвиток в області технократичного хабу. Сьогодні у Вараші покладено початок грандіозному проекту не лише для області, а й для всієї країни.

У період зростання системного профіциту електроенергії в Україні з одного боку, та підвищеного попиту та високошвидкісні обчислення з боку інноваційних індустрій з іншого, розгортання центрів обробки даних є перспективним напрямком підсилення регіональної економічної доктрини, створення нових інтелектоємних робочих місць, створення нових індустрій національного масштабу в області.

Переговори з інвестором тривали декілька місяців, спеціально була створена робоча група при ОДА. Велика подяка учасникам групи - Павлишину Павлу, Мензулу Олександру, Кравченко Ігорю, Нікандрову Дмитру, Гевци Ігорю.

Компанія Bitfury Group є розробником та інтегратором найновітніших центрів обробки даних по всьому світові. Головний офіс компанії знаходиться у місті Амстердам (Нідерланди). Компанія є світовим лідером у розробці спеціалізованих обчислювальних процесорів, обчислювального обладнання та єдиною компанією у світі, що запровадила двофазне імерсійне охолодження центрів обробки даних у промислових масштабах.

Читайте також:У Вараші 15 нових випадків COVID-19, ще 14 нових хворих на Зарічненщині

 

 

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром