стрічка

Жителі Володимиреччини долучились до всеукраїнської акції «Мільйон дерев за добу»

19 Жовтня 2020, 15:01
1359 Джерело: Володимирець.City

Днями жителі району мали можливість взяти участь у всеукраїнській акції «Мільйон дерев за 24 години».

Мета заходу – привернути увагу до стану екосистеми України та спрямувати на боротьбу з кліматичними змінами. Про це інформує Володимирець.City.

До акції приєднались представники громадських організацій, політичних сил, місцевого самоврядування, місцеві жителі та представники ЗМІ. У Володимирецькому лісгоспі висадили близько 26 тисяч сіянців сосни звичайної, дуба звичайного, берези повислої та дерев інших порід.

А Рафалівський лісгосп, що є меншим за свого сусіда, висадив 11700 деревцят (сіянці сосни, дуба звичайного, берези) на площі 1,5 гектари.

На початку заходу працівники лісогосподарських підприємств провели для учасників акції інструктаж з технології садіння лісових культур, показали справжній майстер-клас. Висаджували сіянці під меч Колесова – це спеціальна тонка загострена подовжена лопатка, яка дозволяє максимально бережно і ефективно висадити деревце з довгим коренем.

У самому Володимирці перші особи району, волонтери, учасники АТО та громадськість висадили самшит і туї на нещодавно відкритій Алеї Слави. Саджанці надали Володимирецьке та Рафалівське лісові господарства.

Читайте також: На Рівненщині восьмеро хворих на COVID-19 підключені до ШВЛ-апаратів

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром