стрічка

Енергоатом визначив переможців конкурсу "Ядерна енергія і світ"

13 Жовтня 2020, 18:45
943 Джерело: Рівненська АЕС

В Енергоатомі компетентним журі підбито підсумки щорічного Всеукраїнського конкурсу рефератів «Ядерна енергія і світ», що проводиться у партнерстві з ГО «Українське ядерне товариство».

Цінними подарунками та заохочувальними призами відзначено 8 призерів серед 22 учасників. Про це інформує Рівненська АЕС

На Рівненській АЕС впродовж 20 років проводяться конкурси для школярів, покликані зацікавити учнів темою атомної енергетики, виявити талановитих старшокласників, об’єднати молодь регіону. Переможці цих конкурсів автоматично стають учасниками національних конкурсів, що проводить Енергоатом разом з ГО «Українське ядерне товариство»

Рівненську АЕС цьогоріч представляли випускниця Вараської гімназії Олена Тарасенко з роботою «П’ять найпоширеніших міфів про життя в 30-км зоні», та старшокласники Вараського ліцею №1 Костянтин Саворона з роботою «Атомна енергетика-найбільше джерело низько вуглецевої енергії в Україні» та Антон Пашкевич  з роботою  «АЕС та міжнародні відносини».

Цього року захист робіт вперше відбувався онлайн, що було незвичним як для учасників, так і для журі. За словами організаторів конкурсу, новий формат дозволив зібрати доволі представницьке журі під головуванням почесного президента ГО «Українське ядерне товариство» Володимира Броннікова. До складу увійшли професори профільних вишів галузі – завідувач кафедри теплоенергетики, теплових та атомних електричних станцій Інституту енергетики та систем керування НУ «Львівська політехніка» Михайло Семерак та завідувач кафедри атомних електричних станцій і інженерної теплофізики теплоенергетичного факультету Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут ім. І. Сікорського» Валерій Туз, директор Інституту фізики твердого тіла, матеріалознавства та технологій НАНУ Віктор Воєводін.

За рішенням журі учні міста-супутника Рівненської АЕС здобули – Олена Тарасенко – 3 місце, а Костянтин Саворона – заохочувальний приз. Усі учасники заходу також отримають сувенірну продукцію Компанії, а переможці – цінні подарунки, які передадуть на майданчик електростанції найближчим часом.

«Участь у фіналі конкурсу «Ядерна енергія і світ», насправді, дуже багато мені дала. В умовах карантину відвикаєш від публічних виступів, тому для мене, у якійсь мірі, подібний захід був чимось новим. Прекрасна можливість проявити себе, якою я скористалась. Компетентні судді, захоплюючі виступи, сильні конкуренти – все для того аби піднятися на ще одну сходинку вгору».  Поділилася враженнями одна з призерів, випускниця «Ядерної школи РАЕС» Олена Тарасенко.

Як прокоментував підсумки заходу Данило Лавренов, виконавчий секретар «Українського ядерного товариства», заступник директора з комунікацій – директор департаменту комунікацій Енергоатома, захід, незважаючи на зрозумілі обставини, виявився дуже вдалим, значно розширилася географія учасників та тематика рефератів. Молодь з різних куточків України продемонструвала високу обізнаність, ініціативу та бажання розвиватися й надалі.

Читайте також: На Рівненській АЕС модернізовують обладнання для поводження з ядерним паливом

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024