стрічка

Як на Рівненщині відбувається госпіталізація хворого на COVID-19

11 Жовтня 2020, 16:52
Олена Гандзюк 675 Джерело: Рівненська ОДА
Олена Гандзюк

Щоранку в управлінні охорони здоров’я Рівненської ОДА проводяться селекторні наради з усіма керівниками лікувальних закладів первинного та вторинного рівнів, де у першу чергу затверджують маршрути пацієнта з COVID-19.

Про це розповіла заступниця начальника управління охорони здоров’я Рівненської ОДА Олена Гандзюк.

Завдяки ефективній комунікації управління із керівниками закладів кисневозалежні пацієнти потрапляють у ті лікарні, де є кисень. А важкохворих пацієнтів доправляють туди, де є вільні апарати ШВЛ. Повідомила Олена Гандзюк.

За її словами, така комунікація допомагає тримати рівень летальності на Рівненщині на низькому рівні – 1,3% в області проти 1,9% в середньому по Україні.

Олена Гандзюк нагадала, що зараз хворих з COVID-19 приймають 9 медзакладів області - Рівненська та Дубенська міські лікарні, Сарненська, Рокитнівська, Костопільська, Здолбунівська, Гощанська та Дубровицька ЦРЛ, а також Дубенський пологовий будинок.

Водночас, у зв’язку із збільшенням виявлених хворих до прийому хворих на коронавірусну хворобу готують додаткові лікарні. Передусім, це Острозька та Рівненська ЦРЛ, а також Рівненська міська лікарня №2.

Порівняно з серпнем, кількість госпіталізованих у вересні зросла на 47%. Наразі у стаціонарах області перебуває півтисячі пацієнтів з COVID-19, а місяць тому – 263.

На сьогодні в області є 52 лікувальні заклади, які фінансують за так званими «ковідними» пакетами надання медпослуг. Від початку пандемії Національної служби здоров’я України їх профінансувало на 370 мільйонів гривень.

Читайте також: 11 жителів Вараша захворіли на COVID-19

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39