стрічка

Анощенко хоче загнати у ще більшу кризу Вараську лікарню

11 Жовтня 2020, 12:40
Вараська лікарня 3057
Вараська лікарня

Днями відбулось засідання Вараського міськвиконкому, під час якого присутні розглянули проект рішення «Про дострокове розірвання контракту з начальником Державного закладу «СМСЧ №3 МОЗ України» Коцюбинським О.В.», автором якого виступив міський голова.

У деяких членів виконкому виник ряд запитань щодо правомірності прийняття такого рішення, адже хоча органом управління ДЗ «СМСЧ №3» з серпня вже є виконавчий комітет Вараської міської ради, заклад й досі залишається державним.

Відомо, що за підсумком голосування головного лікаря таки не звільнили. Як виявилося, на це є ряд об'єктивних причин, а саме: 

  1. Дане рішення буде підставою судових позовів по звільненню начальника ДЗ СМСЧ-3.
  2. Судові тяжби будуть причиною зупинки процесу перетворення нашої лікарні в комунальний заклад.
  3. О. Коцюбинський вже давно відсторонений від керівництва лікарні, і фактично ніяк не впливає на процес реорганізації. Лікарнею керує тимчасовий керівник Тетяна Латишенко.
  4. Керівник лікарні буде призначений за результатами конкурса.

Варто зазначити й те, що якби О. Коцюбинського звільнили зараз, то процес перетворення лікарні знову затягнувся на невизначений термін. І це понесло б за собою катастрофічні наслідки, а саме: жителі Вараша не змогли б отримати якісних послуг, а медики - зарплатні, якої вони вже і так не отримують кілька місяців поспіль. 

Наслідки звільнильнення головного лікаря зрозуміли всі, крім міського голови Сергія Анощенка. 

До слова, навіть його одвічні соратники у виконкомі не підтримали таку безглузду пропозицію. Оскільки такими діями Анощенко хотів загнати лікарню у ще більшу кризову ситуацію. Виникає питання, для чого ж так чинити? А все для того, аби відслужитися перед виборами. 

Повертаючись до питання звільнення головного лікаря, то воно однозначне. О. Коцюбинського звільнять, але пізніше.

Це відбудеться одразу після передачі лікарні у комунальну власність. Після чого лікарі на конкурсній основі зможуть обрати собі нового керівника. 

Шансів, що це буде Коцюбинський немає. Він, як і Анощенко, піде у минуле. 

Читайте також: Олександр Мензул зрушив справу Вараської лікарні у Львові

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024