стрічка

Олександр Мензул зрушив справу Вараської лікарні у Львові

03 Жовтня 2020, 11:43
Вараська СМСЧ №3 2023
Вараська СМСЧ №3

28 вересня до Львова з Рівненщини відправилася ціла делегація для вирішення проблемного питання Вараської СМСЧ №3.

Зараз лікарі в медзакладі вже три місяці не отримують зарплати. Також під великим питанням було і заключення контракту із Національною службою здоров'я України. Про це пише Володимирець.City.

Цю проблему у Львові вирішували секретар Вараської міської ради Олександр Мензул, начальник обласного управління охорони здоров'я Олег Вівсяник, заступник директора КЗ «РІКЦ» РОР Олександр Терещенко та в. о. начальника ДЗ «СМСЧ №3 МОЗ України» Тетяна Латишенко.

Найперше, що зробили, – уклали договір на підключення до медичної інформаційної системи. Це важливий крок. Після внесення всіх даних та перевірки, НСЗУ зможе підтвердити спроможність Вараської міської багатопрофільної лікарні надавати послуги за програмою медичних гарантій. А, отже, і фінансувати її.

З керівником департаменту Мар’яною Возницею обговорили шляхи подальшої співпраці та план дій щодо Вараської лікарні. Вона наголосила, що фінансування закладу залежить не так від кількості, скільки від якості послуг та належного внесення їх в інформаційну базу. Розповів секретар Вараської міської ради Олександр Мензул.

Варто відмітити, що поїздка припала на День народження Олександра Мензула. Тож, на своє свято він фактично зробив подарунок варашанам.

Делегація з Рівненщини
Делегація з Рівненщини

Делегація у Львів із Рівненщини їздила під керівництвом очільника обласного Управління охорони здоров'я Олега Вівсяника.

Основним завданням поїздки до Львова було покращити комунікацію із НСЗУ та вирішити ряд проблених питань. Зі мною їздили і представники Вараської громади на чолі із секретарем Вараської міської ради Олександром Мензулом. Для мене результатом стало визначення основних перспектив на наступний рік та як ми будемо працювати далі. Можна сказати, що вже розробили «дорожню карту». Після цієї зустрічі ми спростили та уточнили шляхи подачі інформації. В цьому напрямку ми досягли порозуміння. Головним результатом поїздки є пришвидшення процесу отримання грошей для СМСЧ №3 у Вараші. Розповів керівник Рівненського обласного Управління охорони здоров'я Олег Вівсяник.

Додамо, що до поїздки та до вирішення проблеми Вараської лікарні міський голова Вараша Сергій Анощенко не долучився взагалі. Публічних заяв з цього приводу також опубліковано не було.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39