стрічка

Анонімні повідомлення про замінування АЕС виявилися хибними

02 Жовтня 2020, 18:16
Рівненська АЕС 2225
Рівненська АЕС

Сьогодні зафіксовано факт анонімного телефонного повідомлення про «замінування» АЕС країни.

В результаті проведеного огляду промислових об’єктів Рівненської АЕС інформацію про замінування не підтверджено. Про це інформує пресслужба Рівненської АЕС

02 жовтня 2020 року близько 12.30 було отримано повідомлення про те, що об 11 годині до Головного управління Нацполіції в Запорізькій області надійшов анонімний дзвінок про мінування всіх атомних електростанцій України. Аналогічного повідомлення по Рівненській області не було.

В рамках реагування на дане повідомлення було зібрано антитерористичний штаб ВП РАЕС, проінформовано територіальні органи поліції та СБУ, вжито заходів щодо посилення фізичного захисту об’єкту.

З метою перевірки отриманої інформації працівниками служби фізичного захисту РАЕС, військовослужбовцями військової частини 3045 Нацгвардії України із залученням працівників інших структурних підрозділів ВП РАЕС, спільно зі співробітниками вибухо-технічної служби Головного управління Нацполіції в Рівненській області та Вараського відділу поліції у період з 13 до 16 год 02.10.2020р. було проведено перевірку та огляд прилеглої до Рівненської АЕС території та захищеної зони її промислового майданчика, приміщень та будівель ВП РАЕС в межах захищеної та особливо-важливих зон, зовнішніх об’єктів.

В результаті проведених перевірок та оглядів заборонених предметів, в тому числі вибухових пристроїв, які можуть бути використані в диверсійних цілях, не виявлено.

Нагадуємо, що чинним законодавством України за вказані злочини передбачено кримінальне та адміністративне покарання.

Так, стаття 259 Кримінального кодексу України передбачає за завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, підпалу або інших дій, які загрожують загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками – покарання позбавленням волі на строк від двох до шести років. Те саме діяння, якщо воно спричинило тяжкі наслідки або вчинене повторно, карається позбавленням волі на строк від чотирьох до восьми років.

Читайте також: На Рівненській АЕС модернізують обладнання

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50