стрічка

На РАЕС впроваджують модулі інтерактивного інструктажу

25 Вересня 2020, 10:29
РАЕС 1626 Джерело: Інтернет
РАЕС

Сьогодні на Рівненській АЕС ефективно використовують корисні напрацювання у сфері інформаційних технологій, підтримуючи курс діджиталізації в країні.

Найближчим часом в дослідну експлуатацію вводиться новий модуль інтерактивного інструктажу з фізичного захисту на базі системи дистанційного навчання (СДН) «Web-АСПЕКТ». Про це інформують в пресслужбі Рівненської АЕС

Ідея щодо впорядкування журналів та оптимізації процесу проведення інструктажів з фізичного захисту, охорони праці та пожежної безпеки з метою зменшення інформації, яку необхідно вручну заповнювати, виникла ще наприкінці 2017 року та належить начальнику служби головного технолога РАЕС Юрію Долганову. Розповів заступник начальника служби фізичного захисту (СФЗ) РАЕС Сергій Антонюк.

З січня 2021 року три з чотирьох існуючих інструктажів з фізичного захисту будуть проводитися вже з використанням нового модуля. У попередньому «журнальному форматі» залишиться інструктаж для щойно прийнятих працівників (вступний інструктаж), працівників підрядних організацій, а також для гостей електростанції. Це обумовлено наявними технічними засобами навчання та організаційними процедурами, проте їх частка становитиме не більше 10% від усієї кількості. Наразі спеціалісти служби фізичного захисту розробляють програми інтерактивних інструктажів для усіх підрозділів РАЕС з подальшим їхнім погодженням.

За словами заступника начальника центру з технічних засобів навчання НТЦ Миколи Павлюка, форма дистанційного навчання СДН «Web–АСПЕКТ» спрямована на забезпечення працівників атомної станції необхідними знаннями без відриву від виробництва безпосередньо на робочих місцях, шляхом самостійного опрацювання мультимедійного матеріалу (графічні зображення, відеолекції, фотоконтент, презентації).

Читайте також: Рятувальники Рівненщини закликають не палити сухої трави

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024