стрічка

Борис Філатов у Рівному: «Ми хочемо об'єднати Україну через місцеве самоврядування»

17 Вересня 2020, 21:09
Борис Філатов у Рівному 642 Джерело: «ЧаРівне»
Борис Філатов у Рівному

16 вересня на Рівненщину завітав співзасновник політичної партії «ПРОпозиція», міський голова Дніпра Борис Філатов. Робочий день у політика був насичений.

Розпочався він у Вараші. Там Борис Філатов зустрівся із місцевими активістами. Після цього приїхав до обласного центру. У парку ім. Т.Г. Шевченка ввечері відбулось представлення команди партії «ПРОпозиція» на Рівненщині. Перед цим Борис Філатов зустрівся із журналістами на прес-конференції. Міський голова Дніпра із власним рейтингом більше 50% у місті відповідав на всі зручні чи незручні запитання.

 За останній рік ми всі бачили, що йде масове наступання на права місцевого самоврядування і на реформу децентралізації. Тому ряд міських голів обласних центрів об'єдналися і створили політичну партію. Ми не партія мерів, як нас пробують маркувати. Ми не партія великих начальників. Ми партія місцевого самоврядування. Саму тому нашим завданням є максимальне представництво по Україні. В нас вже працюють осередки в 21 області країни. Розпочав Борис Філатов.

Також Борис Філатов заявив, що наразі ведеться активна підготовча робота до виборів, які відбудуться 25 жовтня.

Останні два місяці формувалася команда «ПРОпозиції» з ініціативних людей, які готові працювати та показувати результат.

 В нас нема олігархів за спинами чи «сірих кардиналів». Ми дійсно опираємось на місцевих лідерів. Тому в нас був оголошений широкий кастинг по країні. Коментує Борис Філатов.

Таким чином Рівненську обласну парторганізацію нині очолює відомий депутат Назарій Поліщук. Окрім цього Борис Філатов сказав, що у команді «ПРОпозиції»  Рівненщини є багато людей, які встигли проявити себе раніше та досягнути успіху. Це і бізнесмени, юристи, доктори наук.

 Ми не нав'язуємо членам партії своїх кандидатів. Все дійсно вирішується на місцях і впливу на цих людей ми не маємо. Тут опираємось на думки наших регіональних лідерів. На відміну від інших, у нас ви не знайдете кумів, братів сестер і тому подібне. Для нас надважливо, щоб люди були місцеві та професіоналами. Розповідає Борис Філатов.

Однією із заявлених особливостей партії «ПРОпозиція», є наявність чіткої Програми. її суть зводиться до того, що держава повинна займатися міжнародною політикою, обороною кордонів, економікою, судами, охороною здоров'я. Всім іншим має керувати сильне місцеве самоврядування. Мова йде про організацію життя людей на місцях, створення муніципальної поліції. Також на місцях повинні регулювати екологічні питання. Ігровий бізнес повинен керуватися громадами і громада повинна вирішувати чи їм це потрібно.

Ще однією тезою та завданням «ПРОпозиції» в Україні є об'єднання країни через місцеве самоврядування.

На теперішній момент ми висуваємо 91 кандидата на пост міського голови. Ми дійсно працюємо по всій країні. 25 жовтня нічого не закінчиться не залежно від результату. Ми будуємо партію знизу, а не навпаки. Далі до нас приєднуватиметься все більше людей. Ми вже ведемо переговори з цього приводу. Завершив Борис Філатов.

Після спілкування із журналістами у центрі Рівного представили майбутніх кандидатів на посади голів громад та майбутніх кандидатів в депутати. Остаточно списки «ПРОпозиції» затвердять на Всеукраїнському партійному з'їзді за кілька днів.

За попередньою інформацію партійний список до обласної ради Рівненщини очолить відомий політик Богдан Файфура. Першим номером до Рівненської ради та на міського голову балотуватиметься Назарій Поліщук. Також сформувалася потужна команда кандидатів на голів громад в області. Так, на Острожчині від «ПРОпозиції» йтиме заступник міського голови Юрій Ягодка. У Вараші балотуватиметься на голову громади секретар Вараької міської ради Олександр Мензул. У Володимирецькій ОТГ за перемогу боротиметься сільський голова Ілля Дацький. У Сарнах на голову йтиме Петро Фесянов. Також у Рокитному балотуватиметься  Юрій Котик.

Читайте також: Вараш відвідав один із найрейнтиговіших мерів в Україні Борис Філатов

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024