стрічка

Володимирецькі рятувальники до професійного свята отримали нове обладнання для виконання завдань за призначенням

16 Вересня 2020, 14:30
1133

15 вересня голова Володимирецької районної державної адміністрації Анатолій Рижий привітав володимирецьких рятувальників зі святом та подякував за щоденну мужність, рішучість, сміливість і головне професіоналізм під час виконання службових обов’язків та ліквідації пожеж та інших надзвичайних ситуацій. Про це інформує Головне управління ДСНС України у Рівненській області.

На урочистостях колективу 11-ої державної пожежно-рятувальної частини вручили обладнання: 10 комплектів захисних хімічних костюмів ізолюючого типу «ProChem ІІ F» (виробник Польща) та 3 комплекти бойового одягу «Bristol» (Англія), які дозолять особовому складу безпечно працювати під час ліквідації надзвичайних ситуацій з витоком небезпечних хімічних речовин та пожеж відповідно. Також пожежникам вручили 2 мотообприскувачі (один передали колегам у Рафалівку) та 4 акумуляторні оприскувачі «Forte» – їх використовуватимуть для гасіння низових лісових пожеж та сухої трави та для дезінфекції приміщень, техніки й обладнання; бензиновий генератор «Forte» – він украй необхідний під час ліквідації НС, наслідків ДТП та стихійних лих. А ще рятувальники отримали квадрокоптер DJI Mavic-2 Zoom, з допомогою якого можна здійснювати розвідку обстановки під час лісових, торф’яних пожеж та загорянь на великій площі, оперативного виявлення шляхів поширення фронту пожежі для якісного та швидкого реагування, розстановки сил і засобів та оперативного реагування на зміну обстановки. Дрон працює в повітрі до 27 хвилин, а дальність його польоту – 4 кілометри.

Подарунки для рятувальників придбали за кошти районного бюджету. Всього з районного бюджету у 2020 році було виділено субвенції на загальну суму у 200 тис. грн., за рахунок яких також закуплялися паливно-мастильні матеріали, а також запчастини до техніки. Завдяки цій допомозі підрозділ зможе більш ефективно виконувати покладені на пожежно-рятувальну службу району завдання.

– Окремо хочу подякувати голові Володимирецької районної ради Василю Ковеньку та всьому депутатському корпусу райради, – наголошує начальник 6-го державного пожежно-рятувального загону полковник служби цивільного захисту Володимир Симонюк. – Завдяки підтримці районної влади ми щороку маємо можливість трохи покращити ситуацію із захисним спорядженням, поновити обладнання чи відремонтувати спецтехніку, або ж зробити ремонт у боксах для техніки. Це значима підтримка, завдяки якій рятувальники більш ефективно виконують свою роботу.

Також за сумлінне та зразкове виконання службових обов’язків та з нагоди професійного свята від імені районної державної адміністрації Анатолій Рижий відзначив почесними грамотами:

Віталія Вікторовича Бензу – капітана служби цивільного захисту провідного інспектора Володимирецького районного сектору ГУ ДСНС України у Рівненській області;

Тараса Васильовича Ковальця – капітана служби цивільного захисту начальника караулу ДПРЧ-11 ДПРЗ-6 ГУ ДСНС України у Рівненській області;

Оксану Олексіївну Яруту – молодшого сержанта служби цивільного захисту диспетчера ДПРЧ-11 ДПРЗ-6 ГУ ДСНС України у Рівненській області;

Андрія Олеговича Ковальчука – прапорщика служби цивільного захисту пожежного-рятувальника ДПРЧ-11 ДПРЗ-6 ГУ ДСНС України у Рівненській області;

Євгена Вадимовича Романенка – старшого прапорщика служби цивільного захисту старшого водія ДПРЧ-11 ДПРЗ-6 ГУ ДСНС України у Рівненській області;

Володимира Ігоровича Рицького – капітана служби цивільного захисту заступника начальника ДПРЧ-11 ДПРЗ-6 ГУ ДСНС України у Рівненській області.

 

Начальник 6-го державного пожежно-рятувального загону полковник служби цивільного захисту Володимир Симонюк, дякуючи за плідну співпрацю й підтримку з боку місцевої влади та високу оцінку діяльності служби в районі, зазначив, що сьогодні система попередження та ліквідації надзвичайних ситуацій працює чітко та злагоджено. Фахівці Служби неодноразово це доводили під час реагування на різноманітні надзвичайні ситуації.

«Рятувальники Володимиреччини завжди знаходяться у боєздатній формі та готові піднятися по тривозі у будь-яку мить», – повідомляють у своєму прес-релізі з Володимирецького районного сектору Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України у Рівненській області.




Читайте також: На Рівненщині над лісами розкидатимуть приманки з вакциною від сказу

 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром