стрічка

У Вараші встановлять нове обладнання для покращення процесу утилізації шламу

09 Вересня 2020, 19:11
1208 Джерело: Рівненська АЕС

До Рівненського відділення відокремленого підрозділу «Складське господарство» доставили нове обладнання, яке дозволить покращити процес утилізації вапняного шламу.

Обладнання буде встановлено після завершення монтажно-будівельних робіт в будівлі лінії зневоднення шламу, що розташована на території споруд очищення добавленої води хімічного цеху РАЕС. Про це інформує прес-служба Рівненської АЕС

Для виробничої діяльності Рівненської АЕС використовується вода річки Стир, при освітленні якої утворюється вапняний шлам, який ефективно використовується як меліорант для поліських кислих ґрунтів, а також як компонент для виготовлення різного роду будівельних матеріалів. Спеціалістами РАЕС для можливості складування шламу та подальшого поводження з ним прийнято рішення виконувати його обробку шляхом зневоднення та пресування.

Після проведення заводських приймально-здавальних випробувань у Харкові, для СОДВ прибуло два камерно-мембранних фільтр-преси, призначених для зневоднення вапняного шламу. Значна частина основних елементів комплектуючих фільтр-пресів виготовлена за кордоном: фільтрувальні плити з поліпропілену («Klinkau», Німеччина) та фільтрувальна тканина з поліпропілену монофілумента.

Після завершення всіх монтажно-будівельних робіт в будівлі лінії зневоднення шламу буде проведено всі етапи випробувань нового обладнання, з подальшим введенням його в експлуатацію. Наступний етап - будівництво шламонакопичувача для зберігання готової продукції.

Варто відзначити, що будівництво сучасної лінії зневоднення вапняного шламу та шламонакопичувача для його складування сьогодні належить до числа перспективних проєктів електростанції. Рівненські атомники систематично покращують технологічні процеси зберігання та подальшого транспортування ефективної сировини.

Читайте також: Рівненські атомники фінішували на масштабному півмарафоні Волині

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром