стрічка

Скандальна сесія: Анощенко хоче звільнити медиків - Ющук і Мензул проти

29 Серпня 2020, 18:28
Майстерня громад 3609 Джерело: Майстерня громад
Майстерня громад

Вчора у Вараші відбулось чергове засідання міської ради. Одним із ключових рішень, що приймали депутати, стало прийняття Статуту СМСЧ №3 та продовження реорганізації лікарні.

Наразі вона повинна перейти із державної власності у комунальну. Після завершення засідання на фейсбук-сторінці ГО "Майстерня громад" опубліковано коментарі із враженнями від прийнятих рішень. Коментували результати роботи міський голова Вараша Сергій Анощено, депутат міської ради Дмитро Ющук та секретар ради Олександр Мензул.

Нижче подаємо їхні коментарі без змін.

- Прийняли рішення про реорганізацію лікарні і затвердили Статут нового комунального некомерційного підприємства. Це перший крок до реорганізації лікарні. Не раніше ніж через два місяці може бути ліквідований державний заклад. Сесія успішна, але медицина затрималась більше ніж на рік. А це все потрібно було зробити більше року тому. З лютого 2019 року було завдання керівнику СМСЧ №3 і він його успішно саботував. Він боявся і боїться втратити посаду. Заручниками стали 500 чоловік. У нас є збитки. Ми вже більше 23 мільйонів виділили на лікарню. Ці гроші могли б потратити на придбання обладнання, на збільшення кількості послуг, а це приводить до збільшення кількості персоналу. Через бездіяльність однієї людини значна частина людей може потрапити під скорочення, - прокоментував міський голова Вараша Сергій Анощенко.


 

- Одне з спірних питань - це увільнення працівників.  Раніше ми приймали рішення про реорганізацію даного закладу. Ключовим було те, що весь заклад, як цілісний майновий комплекс, разом із колективом має перейти в комунальне підприємство. На сьогодні міський голова вкотре проманіпулював думкою депутатів. Мова йде про увільнення медпрацівників, яких потім братимуть на роботу в новий заклад. Про що це говорить? На сьогоднішній момент в лікарні працює 480 людей. З наявними пакетами послуг їх зможуть виконувати 380 людей. Міський голова каже, що не розбирається в медицині. Депутати не підтримали внесення змін в даний пункт. Ми маємо зараз те, що міська рада внесла конфлікт в колектив СМСЧ №3, де 100 людей уже не візьмуть на роботу. Між собою вони тепер повинні вирішити, хто піде, а хто не піде на роботу. Такого не варто було робити. Потрібно було б навпаки, збільшити пакети послуг, докупити обладнання. Грошей неосвоєних в бюджеті достатньо. Міський голова працює перед виборами і зав'язав дане питання, щоб його вирішити перед 25 жовтня в рамках своєї програми. Він приписав собі заслуги, як гарно працює первинка, до якої не має жодного відношення. На момент створення первинки керував міською радою секретар Олександр Мензул. Він організував роботу так, що всі спрацювали в унісон і за 10 днів створили первинку. А тепер міський голова приписує собі ці заслуги. Я хотів би вибачитися перед колективом СМСЧ №3. В даному випадку сил їх захистити не вистачило. Вийшов з сесії з каменем на душі, - розповів депутат Вараської міської ради Дмитро Ющук.


 

- До кінця процес перетворення лікарні ми не завершили. З кінця минулого року розпочались реальні дії. Ми проголосували за статут нового комунального закладу "Вараська міська багатопрофільна лікарня". Також створили комісію з реорганізації. Через два місяці буде проголосовано ще одне остаточне рішення, після якого лікарня буде комунальна. Зараз - перехідний період. Можливі кредитори можуть висунути свої претензії. Сподіваюсь, таких не знайдеться. За цей час голова комісії Тетяна Латишенко проведе внутрішній аудит і надасть пропозиції щодо переходу лікарні в новий статус. Мають підключитися всі лікарі, які розуміються в цих питаннях. Потрібно залучити з області фахівців, з Управління охорони здоров'я, колег з Володимирця та з інших міст, де такі перетворення вже відбулися. Це зовсім інша форма управління і лікарня житиме за кошти НСЗУ. На сесії все можна було зробити спокійно і без криків. Документи пропрацьовувалися. Постійне перетягування канату, хто винен, міський голова чи керівник лікарні, були зовсім недоречні, - розповів секретар Вараської міської ради Олександр Мензул.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром