стрічка

На Рівненщині за продаж алкоголю особам до 18 анульовано 15 ліцензій на право торгівлі алкогольними напоями

20 Серпня 2020, 10:00
1001

За продаж алкоголю особам до 18 анульовано 15 ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та 5 ліцензій на право роздрібної торгівлі тютюновими виробами. Про це інформує Зарічненська районна державна адміністрація.

Як повідомили в Головному управлінні ДПС у Рівненській області протягом січня-липня поточного року проведено 61 перевірку підприємств роздрібної торговельної мережі, в результаті яких виявлено 76 порушень вимог чинного законодавства, а саме:

–           безліцензійну торгівлю алкогольними напоями – 8,

–           бездіцензійну торгівлю тютюновими виробами – З,

–           безліцензійну торгівлю пальним – 1,

–           реалізацію алкогольних напоїв без марок або з підробленими марками акцизного податку – 19,

–           реалізацію тютюнових виробів без марок акцизного податку – 4,

–           реалізація алкогольних напоїв за цінами, нижчими від встановленого мінімального розміру роздрібних цін на такі алкогольні напої – З,

–           порушення встановленого розміру максимальної роздрібної ціни на тютюнові вироби – 2,

–           реалізація алкогольних напоїв на розлив в підприємствах, які не відносяться до підприємств громадського харчування – 6,

–           реалізація тютюнових виробів поштучно – 2,

–           зберігання алкогольних напоїв в місці зберігання, яке не внесене до Єдиного державного реєстру місць зберігання – 1,

–           реалізація алкогольних напоїв особі до 18 років – 1,

–           реалізація підакцизних товарів, які необліковані у встановленому порядку, та без застосування РРО – 25,

–           реалізація пального без витратомірів-лічильників – 1.

За виявлені порушення вимог чинного законодавства до суб’єктів господарювання застосовано фінансові санкції на загальну суму – 2810,6 тис. грн., з яких  до бюджету надійшло 1402,1 тис. гривень.

Під час проведення фактичних перевірок працівниками Нацполіції з незаконного обігу вилучено підакцизних товарів на загальну суму 36,18 тис. грн., з них:

–           алкогольних напоїв на суму 33,7 тис. грн.,

–           тютюнових виробів на суму 2,4 тис. грн.

По результатах опрацювання отриманих від підрозділів Нацполіції матеріалів, про виявлені порушення в частині реалізації алкогольних напоїв та тютюнових виробів особам до 18 років, до 35 суб’єктів господарювання застосовані фінансові санкції на загальну суму 272 тис. грн. та анульовано дію 15 ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та 5 ліцензій на право роздрібної торгівлі тютюновими виробами.

 

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50