стрічка

Голова Володимирецької районної профспілкової організації працівників освіти розповів про проблему з медоглядом

19 Серпня 2020, 12:20
986

Тему медоглядів не раз порушував голова Володимирецької районної профспілкової організації працівників освіти Віталій Друзь. Однак останнім часом вона набула гостроти у масштабах країни. Про це розповідають на сайті Володимирець.City

Те, що освітяни до початку навчального року мають проходити медогляд, давно відомо. Однак щоразу упродовж не одного року постає питання, чиїм коштом це має робитись, а тепер – і яким чином це зробити в умовах коронавірусної інфекції, до того ж, за крок до Першовересня. 

Менше як за місяць школярі знову сядуть за парти, а вчителі вже давно постали перед потребою проходити черговий медогляд. Це має відбутися з урахуванням цьогорічних коронавірусних карантинних обмежень.

Згідно з постановою Кабінету Міністрів усі медогляди під час карантину призупинені і будуть проводитися у місячний термін після карантину. Профілактичний медогляд на період карантину теж не обов’язковий, так само як і медогляд при прийомі на роботу. Усі медогляди працівники повинні будуть пройти у місячний термін по закінченню карантину, - повідомляє Віталій Друзь, голова Володимирецької районної профспілкової організації працівників освіти.

Висловити власне бачення проблеми відгукнувся начальник Володимирецького РЦПМСД Олександр Волочнюк. Ситуацію з медоглядом освітян висловив таким чином:

  • Медогляд учнів проходитиме відповідно до діючих наказів МОЗ України та з урахуванням карантинних заходів.
  • Діти 5-6-річного віку цьогорічний пройдуть медогляд до 28 вересня, а учні інших вікових груп – після 1 вересня. Робитиметься це силами підприємства та в обсязі, необхідному для визначення придатності дитини до школи.
  • За інформацією щодо медоглядів батькам необхідно звертатися безпосередньо до сімейних лікарів, з якими укладено декларації.
  • Медогляд буде проводитися на безоплатній основі.

 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром