стрічка

Молодь з Вараша пройшла у півфінал проєкту неформальної освіти «Відкривай Україну»

09 Серпня 2020, 12:45
766

Команда «Schoolvaners» з Вараша реалізувала проєкт «Global film education — дивись та вчись».

Суть проєкту полягає в тому, щоб містяни вивчали англійську під час перегляду фільмів мовою оригіналу. Після сеансу глядачі мають змогу поспілкуватись в Speaking club та обговорити сюжет. Про це повідомляють у Вараській міській раді.

Ідею підтримала власниця кінотеатру «Прем’єра» у місті Вараш Руслана Цюп’ящук. Важливо зазначити, що команда потурбувалась саме за ліцензійний перегляд фільмів і підтримує боротьбу з піратством. Перший сеанс відбувся ще до початку карантину і зараз успішно продовжує свою діяльність.

Під час карантину команда не полишала проєкт — онлайн влаштовувала зустрічі «Speaking Club» після самостійного перегляду фільму, долучилась до інтелектуальних ігор «The game», організувала флешмоб з пошуком тематичного фільму та розробили комплекс порад, який допоможе вивчати англійську за допомогою фільмів.

«Бажання взяти участь у проєкті в нас виникло тому, що наша команда є постійним учасником, починаючи з I сезону проєкту «Відкривай Україну». Ми бачимо, що цей проєкт дає реальний шанс змінити щось у своїй школі та місті, робити саме те, чого хочеться нам. Минулий сезон був для нас вдалий, тому ми не хочемо на цьому зупинятися», — кажуть в команді Schoolvaners.

Підлітки мають багато планів щодо розвитку проєкту та потужну підтримку серед громади міста. Варашці готові підтримувати проєкт Global film education різними способами, в тому числі і фінансово. У реалізації свого проєкту команда не ставить крапку та заявляє: «У нас амбітні та далекоглядні плани. Ми маємо потужну підтримку, команду спонсорів, тож плануємо проводити: благодійні покази фільмів англійською в кінотеатрі «Прем’єра»; Зустрічі з українськими режисерами; продовжують діяти наші «Speaking club»; плануються покази просто неба».

Такі проєкти на чолі з активною молоддю не можуть не надихати! Нагадуємо, всеукраїнський проєкт неформальної освіти «Відкривай Україну» навчає підлітків втілювати свої ідеї та задуми, і змінювати цим свої школи, міста та всю Україну.

Команда з Вараша активний учасник «Відкривай Україну» і цього року знов пройшла до півфіналу.

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024